Josipovic prozvao Kitarović zbog mise ustaškim generalima

Bivši predsednik Ivo Josipović prozvao je svoju naslednicu Kolindu Grabar Kitraović zbog toga što nije osudila misu za ustaške generale i komentare zastupnika Željka Glasnovića na račun studenata Filozofskog fakulteta.

““Zar Predsednica Republike i Vrhovna zapovednica oružanih snaga RH Grabar Kitarović zaista neće ništa reći, još manje učiniti, povodom mise za ustaške generale i zločince na kojoj vojni vikar 3. Gardijske brigade slavi ustaštvo!? Zanimljivo, novinari je o tome, kao ni o ispadima generala Glasnovića protiv studenata ništa ne pitaju. Zapravo, i bez pitanjja, Predsednica bi trebalo, kako je obećavala, da lupi šakom o sto““, poručio je Josipović, preneli su hrvatski mediji.

Inače, Glasanović je prošle sedmice na ružan način govorio o studentima Flozofskog fakulteta koji danima protestuju protiv dekana Vlatka Previšića.

On je naime pozvao da se njihov protest reši ““pendrecima i suzavcem““ i poručio da ih treba iseliti u Severnu Koreju.

Glasnović se tu nije zasutavio nego je ubrzo potom pohodio i misu za ustaške generale. U bazilici Presvetog srca Isusova u Zagrebu održana je misa za 35 generala i pukovnika NDH.

U letku kojim su građani pozivani na misu stajalo je da je reč o hrvatskim mučenicima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.