U trendu

Kabinet Grabar-Kitarović: Komšić nelegitiman sagovornik

ZAGREB – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić svojom „antihrvatskom retorikom“ potvrđuje da je „nelegitiman sagovornik“ kada je reč o međudržavnim odnosima Hrvatske i BiH, saopštno je iz kabineta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović povodom Komšićeve izjave u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN.

Komšić je u razgovoru s jednim zvaničnikom UN rekao da se danas „u Hrvatskoj negira činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima, kao što i bosanski Srbi odbijaju da priznaju genocid u Srebrenici“.

Iz kabineta hrvatske predsednice ocenili su da je Komšić, kojeg su opisali kao „Hrvatima nametnutog člana Predsedništva“ BiH, personifikacija preglasavanja Hrvata BiH.

„U nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rešavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom antihrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman, već nije ni relevantan sagovornik kada je reč o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome“, navode iz kabineta Grabar-Kitarovićeve.

Komšić se, naime, kako je saopšteno iz njegovog kabineta u Sarajevu u subotu, sastao u Njujorku sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN za sprečavanje genocida Adamom Dengom, prenosi Hina.

„Komšić je istakao apsurdnu činjenicu da se sa začuđujućom upornošću i dan danas u entitetu Republika Srpska institucionalno negira genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici i Podrinju, ali i da se, pre svega u susednoj Hrvatskoj, kroz javno i političko delovanje pojedinaca negira zločin genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu u sklopu kvislinške tvorevine NDH“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.