U trendu

Kako je Zaev poverovao da je Porošenko potomak Aleksandra Makedonskog

Ruski prankeri Vovan (Vladimir Kuznecov) i Leksus (Alekseй Stolяrov) objavili su snimak u kojem su u ime bivšeg predsednika Petra Porošenka razgovarali sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim.

U jednom od tri razgovora u ime Porošenka, prankeri su ispričali da su ukrajinski naučnici „otkrili“ njegovo genetsku vezu sa Aleksandrom Makedonskim.

„Naši naučnici su otkrili moju genetsku vezu sa njim, zato sada mogu da se zovem Petrom Makedonskim“, rekli su prakeri u jednom od razgovora u ime Porošenka.

„Kao što je poznato, naši naučnici su napravili niz istorijskih otkrića. Kako vam je poznato, Ukrajinci su drevni sumeri… Naša teritorija je čak u jednom periodu bila pod vlašću Alaksandra“, dodao je „Porošenko“.

Kao odgovor, makedonski premijer je navodno rekao da je „čitao o tome“ i istorija „može da nas ujedini“.

Makedonska crkva sa popustom

Ruski prankeri su posavetovali Zaevu da da mito Vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju za nezavisnost makednske crkve.

Zoran Zajev je saopštio „Porošenku“ da je spreman da plati patrijarhu Vartolomeju 100 hiljada evra u kešu, rekao je Vovan.

Parnekeri su u ime Porošenka saopštili Zaevu da Makedonija ima „odlične šanse“ i „može da pokrene proces“ dobijanja autokefalije. Navodno je Vartolomej dao pristanak na to.

„Međutim, moram vam saopštiti jedan uslov u mom slučaju. Ja sam uplatio novac lično Vartolomeju“, rekli su Zajevu prankeri.

Navedeno je da realizacija „ovog uslova, između ostalog, takođe može da pomogne“. Pri čemu se predlaže „suma sa popustom“.

„Ja sam platio više od 150 hiljada“, saopštio je „Porošenko“.

Zaev je na to odgovorio, da je to „odlično, i da neće biti problema“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.