Karakačanov:Makedonski identitet nije odvojen od bugarskog

SOFIJA – Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov izjavio je da svako ko je pročitao više od pet strane istorije zna da ne postoji makedonski identitet odvojen od bugarskog, prenosi portal Plusinfo.

Za njega je sada problem što u Severnoj Makedoniji nema bugarskih medija koji će širiti propagandu istočnog suseda.

„Svaki normalan čovek koji je pročitao više od pet strana istorije zna da ne postoji makedonski identet, odvojen od bugarskog pre 1944. godine“, poručio je Karakačanov.

On je takođe ponovo da Bugari i Makedonci govore isti jezik.

„Ne možeš da jedeš ruku koja ti pomaže i koja ti je bratski i blagorodno data u bukvalnom smislu, a bratski zato što smo mi jedan narod i govorimo jedan jezik“, kazao je Karakačanov.

Za bugarskog ministra odbrane sada je problem što u Severnoj Makedoniji nema bugarskih medija koji će širiti propagandu istočnog suseda.

„Bugarski hmediji u Makedoniji nema. Ima srpskih, ima svakakvih, ali bugarske nema. I Skoplje nastavlja da tvrdi da su oni normalno, demokratsko i pluralno društvo. Za 30 godina koliko je Makedonija nezavisna država ni jedan bugarski medij se nije odlučio da izvadi licencu i da se širi. Po kablovskim mrežama nema bugarske televizije, po trafikama nema bugarska štampa. Oni tvrde da su promenili odnos prema Bugarskom i vi verujete u to? Ja im ne verujem“, zaključio je Karakačanov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.