U trendu

Katnić:Belivuk poslat u CG da bude ubijen

PODGORICA – Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da je plan, kako je naveo, „kriminalaca iz Srbije“ bio da pošalju Veljka Belivuka u Crnu Goru „da bude ubijen“, prenele su podgoričke Vijesti.

Tvrdi da je plan bio da na taj način, kako je rekao, „kažu kako smo mi nesposobni“.

Katnić je saopštio i da je šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović najbolji policajac na Balkanu i da će, ako bude smenjen, taj Sektor izgubiti inspiratora za borbu protiv kriminala.

Negira da je Lazović šef Belivuku.

„Tom policajcu crtaju metu na čelo i to nije prvi put“, rekao je Katnić i dodao da je čuo da je neko drugi Belivukov šef, ali da neće da priča o tome.

„Država mora da zaštiti Lazovića… Ako odem, a neću, verujem da će i mene štiti“, rekao je Katnić.

Glavni specijalni tužilac je rekao da je bio sudija Vojnog suda kada je ubijen Radovan Raco Kovačević, i da sada novinari i lider Demorkatskog Fronta, kako tvrdi, pokušavaju njemu i njegovoj porodici da „stave krv tog Nikšićanina na ruke“.

Rekao je i da u nalazima veštaka piše da je Kovačević preminuo pre nego je u njega pucano ispred Kliničkog centra, „i da su ovi koji mu podmeću to mogli proveriti sa veštacima“.

„Žao mi je ovog momka. Evo danas, posle ovoliki godina, izjavljujem saučešće, kao i za sve koji su stradali… Ovima koji pitaju sada, 20 godina posle ubistva i 13 posle presude za koju sam glasao, nije bitna istina, već da mene diskredituju“, kazao je Katnić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar