U trendu

Katnić: Ivica Stanković neće podneti ostavku

PODGORICA – Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, izjavio je danas, povodom objavljivanja snimka o navodnoj korupciji u crnogorskom tužilaštvu, da se sve to radi zato što je, kako je naveo, organizovanoj kriminalnoj grupi, na čelu sa predsednikom Atlas Grupe Duškom Kneževićem, blokirana ili oduzeta velika kolličina novca.

Rekao je i da vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković, kojeg snimak sumnjiči za primanje mita, neće podneti ostavku.

Katnić je na vanrednoj konferenciji za novinare reao da je više službenika iz državnih institucija bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su „neki od njih hapšeni, a da da će neki tek biti hapšeni“.

Govoreci o aktivnostima Tužilaštva u istraživanju te organizovane kriminalne gupe, Katnić je rekao da je sekretar državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, čiji se glas čuje na snimku, praćen.

Katnić je kazao da nema „ni udaljenih sumnji za Stankovića“ i da nema svojstvo u predmetu.

„Ivica Stankovic neće podneti ostavku”, naveo je Katnić i dodao da je „gospodin Stanković vrstan čovek i pravnik, bez ijedne mrlje“.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Katnić je podsetio da SDT sprovodi istragu protiv 128 fizickih i 150 pravnih lica u slučaju E-commerce Atlas banke.

Stanković je rekao da neće uspeti da ga diskredituju i još jednom pozvao nadležne da utvrde istinu u slučaju optužbi koje je sinoćnjim snimkom izneo Duško Knežević.

Predsednik Atlas Grupe, kojeg Crna Gora potražuje zbog niza krivičnih dela, Duško Knežević, objavio je sinoć snimak na kome se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

Stanković je za TV Vijesti negirao optužbe koje se mogu čuti na snimku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.