U trendu

Kavarić:Cilj da Srb nema ambasadora u CG u ključnim mesecima

PODGORICA – Advokat i član Pravnog saveta Crnogorsko-primorske mitropolije Dalibor Kavarić smatra da zahtev novog šefa crnogorske diplomatije Đorđa Radulovića da Srbija pošalje novog ambasadora u Podgoricu zapravo ima za cilj da Beograd ostane bez ambasadora u toj zemlji u narednih šest meseci – ključnih za srpski narod zbog popisa.

„Zahtevom da Srbija pošalje novog ambasadora, (Radulović) želi da je ostavi bez ambasadora narednih kljucnih šest do devet meseci, koji su veoma bitni zbog popisa i drugih legitimnih prava srpskog naroda kojima se po svim diplomatskim standardima treba baviti ambasador“, objašnjava advokat mitropolije za list Borba.

Krijući se iza Đukanovića, piše Kavarić, Radulović samo pokazuje da je Milov igrač i prevara u novoj vladi.

„Srbija, shodno članu devet Bečke konvencije, nije opozvala svog ambasadora, što znači da Radulović svojim ponavljanjem notornih neistina o isteku agremana zapravo poziva na prekid diplomatskih odnosa sa najvažnijim spoljnotrgovinskim partnerom i susedom i radi protiv preporuke evropskog komesara Olivera Varheljija“, navodi on.

Kavarić ocenjuje da je ovo suštinsko pitanje kako bi se utvrdilo u kom smeru ide Crna Gora, te da li je „gazda te zemlje korumpirani, osramoćeni i poniženi Milo Đukanović ili narod koji je demokratski i sa mukom uz pomoć Crkve dobio ove izbore, željan promena na bolje“ i do novi šef crnogorske diplomatije Đorđe Radulović nastavlja antipravoslavnu i antisrpsku politiku DPS Mila Đukanovića.

Kavarić kaže da je nejasno kako je Radulović, inače trećerazredni kadar crnogorskog predsednika, kako ga naziva, uspeo da prevari premijera nove crnogorske vlade Zdravka Krivokapića i da se predstavi kao opozicionar i uđe u novu vladu Crne Gore u kojoj će odlučivati o njihovim sudbinama i ponižavati njihov narod.

„Ostaje samo da se vidi da li je ovo i stav Krivokapića i vlade i da li je Radulović kukavičje jaje koje je podmetnuo Milo Đukanović ili je novi ministar u stvari predstavnik i zastupnik politike novog premijera i vlade, u kom slučaju bi ovo bila kolektivna prevara od strane DPS na štetu svih građana koji su verovali da su smenili vlast a u stvari bi se radilo samo o promeni kadrova u okviru DPS“, navodi Kavarić.

Tvrdi da je više nego jasno da Radulović nastavlja politiku svog prethodina Srđana Darmanovića i DPS i da se time potvrđuje da DPS i dalje preko svojih ranijih kadrova vlada u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.