U trendu

Kavazović reizbor za reisa doživeo kao veliku pobedu

SARAJEVO – Husein Kavazović, nakon današnjeg ponovnog izbora za poglavara Islamske zajednice u BiH, izjavio je da je to „velika pobeda Islamske zajednice“, a njegov jedini protivkandidat, Muamer Zukorlić, čestitao mu je i istakao da su njihovi programi različiti, ali da su na “istoj strani”.

Kavazović je najpre izrazio zadovoljstvo reizborom za reisu-l-ulemu IZ u BiH I istakao da je u izbornom procesu očuvana demokratičnost i otvorenost i da je Islamska zajednica jedinstvena i da će nastaviti da se menja.

„Smatram da ne treba menjati kurs, već možda brzinu u radu“, rekao je Kavazović u obraćanju medijima, preneo je sarajevski portal Klix.

Zukorlić, koji je bio muftija Islamske zajednice u Srbiji a sada je poslanik u Skupštini Srbije, rekao da su njihovi programi bili drugačiji, ali ne po pravcu kretanja Islamske zajednice nego po intenzitetu i dinamici.

„Ja sam smatrao da ova zajednica ima dobar pravac, ali da treba da se dinamičnije razvija. Većina birača je smatrala drugačije. Mi smo dva kandidata, ali smo jedna strana. Islamska zajednica je jedna strana“, rekao je Zukorlić.

Izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, svojom kandidaturom uneo dinamiku i dao “čar i kvalitet” u izborni proces.

Izrazio nadu da će novi-stari reis u budućem radu uzeti mnogo toga iz njegovog programa.

Sabor Islamske zajednice u BiH izabrao je većinom glasova Kavazovića za vrhovnog poglavara, a Zukorlić mu je bio jedini protivkandidat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar