U trendu

Kitarović: U ZG nema beskućnika, NVO: Neka prošeta

ZAGREB – Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da na ulicama Zagreba nema beskućnika, što je izazvalo burnu reakciju nevladine organizacije Hrvatska mreža za bekućnike, koja ju je pozvala da se prošeta ulicama hrvatske prestonice.

Grabar Kitarovićeva je to izjavila nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, prenosi zagrebački Index.

„Vidite da na ulicama grada, za razliku od mnogih gradova, nema beskućnika. Zagreb je beskućnicima omogućio krov nad glavom“, rekla je predsednica.

Iz Hrvatske mreže za beskućnike poručili su da „svako ko pešači Zagrebom, umesto da se vozi u koloni blindiranih automobila“, vidi da to nije istina, kao i da u Zagrebu ima najmanje 500 beskućnika.

„Dugo me nešto ovako nije šokiralo, pozivam predsednicu da jedno veče prošeta s nama, npr. samo po glavnom kolodvoru i vagonima, možda progleda. Najveći broj beskućnika na zagrebačkim ulicama je iz drugih područja Hrvatske u kojima gotovo da nema nikakvih usluga za njih, pa su prisiljeni da dođu u Zagreb i ako ništa drugo, prehraniti se u mnogim narodnim kuhinjama“, objavilo je Udruženje na Fejsbuku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.