U trendu

Knežević:Mandić i ja nećemo dobrovoljno u zatvor

PODGORICA – Jedan od lidera DF-a Milan Knežević, koji je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na pet godina zatvora u predmetu „državni udar“, izjavio je danas da Andrija Mandić i on u slučaju potvrđivanja osuđujuće presude neće dobrovoljno ići u zatvor.

Knežević je to rekao u Apelacionom sudu na sednici Veća, na kojoj je razmatrana žalba na prvostepenu presudu.

„Moraće da nas uhapse ili da nas ubiju, a ja poručujem u svoje i u ime Andrije Mandića da dobrovoljno nećemo ići u zatvor. Nećemo nigde bežati, ni u Srbiju ni u Rusiju. Tražim da nas Apelacioni sud oslobodi od ovog politički-sudsko-tužilačkog montiranog procesa“, rekao je Knežević i podsetio da su mu hapsili i majku, brata, brata od strica.

Neka niko ne misli, poručio je, da ćemo se zadovoljiti time što ćemo biti oslobođeni na kraju, jer ćemo podneti krivične prijave protiv svih, prenele su podgoričke Vijesti.

Predsednik Veća Apelacionog suda, sudija Zoran Smolović, rekao je da je sednica okončana, a da će odluku tog suda stranke dobiti preko Višeg suda u Podgorici.

U slučaju da presuda bude ukinuta, rekao je, stranke će dobiti njihov sudski poziv.

Knežević je rekako da smatra da Apelacioni sud Crne Gore treba da donesete oslobađajuću presudu.

Mandić i Knežević osuđeni na po pet godina zatvora, zbog članstva u kriminalnoj organizaciji od februara 2016. godine.

Cilj kriminalne organizacije, koju su stvorili ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, planirala je navodno da na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, pomoću Demokratskog fronta, sukobe se sa crnogorskom policijom i nasilno zauzmu Skupštinu Crne Gore, i da otmu i ubiju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.