U trendu

Knežević: Tužilaštvo se odmetnulo od vlasti

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik Milan Knežević izjavio je da je Predlog zakona o tužilaštvu usledio da bi došlo do promena, zbog toga što je tužilaštvo postalo „četvrta grana vlasti i odmetnulo se od zakona i Ustava“.

Knežević je na onlajn konferenciji rekao i da se ništa apokaliptično neće deseti zbog toga što će Specijalno državno tužilaštvo prestati da postoji.

„Zakoni koje ćemo izglasati 18. februara su imperativ koji treba Crnu Goru da ubrzanim koracima vrati na put poštovanja Ustava i zakona, ali i na evropsku trasu koja nam je, makar svima, zapisana u političkim agendama. Dakle, neće se desiti ništa apokaliptično. SDT će prestati da postoji, ali će sve poslove iz njegove nadležnosti do formiranja tužilaštva za organizovani kriminal preuzeti Vrhovno tužilaštvo“, rekao je Knežević.

Dodao je da će Tužilački savet biti sastavljen od ljudi koji neće biti monopolizovani i neće zavisiti od ucena i pritisaka.

„Kako se ne bi desilo da Tužilački savet produži mandat Ivici Stankoviću, iako je trebalo da ga upozori i obavesti Skupštinu da je on 25. maja 2020. godine trebalo da prestane da bude Vrhovni državni tužilac“, kazao je Knežević, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar