U trendu

Kolinda pozvala birače da na izborima zaokruže broj 1: Ona je broj 2 (video)

Danas je trebalo da na kanalu N1 bude održano sučeljavanje predsedničkih kandidata na izborima za šefa Hrvatske, koji će biti održani 5. januara. Međutim, Zoran Milanović se nije pojavio, pa su pitanja bila upućena samo Kolindi Grabar-Kitarović.

A aktuelna predsednica je za kraj je imala nekoliko trenutaka da se obrati biračima i pozvala ih je da u nedelju zaokruže broj 1 – Milanovića

Kolinda je delovala veoma samouvereno kada se obratila glasačima i potpuno nesvesna činjenice da ih je pozvala  da glasaju za Zorana Milanovića budući da je ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

„Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. januara i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrednosti, koja ne oseća kompleks manje vrednosti u svetu, nego je ravnopravan sagovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović“, poručila je predsednica biračima s N1.

Naime, kada se sastavljaju glasački listići za drugi krug izbora, kandidati se na njemu ne nalaze po abecednim redu nego se redosled pravi na osnovu broja glasova koje su dobili u prvom krugu. Budući da je Milanović osvojio najviše glasova u prvom krugu, on je kandidat broj 1 u drugom krugu, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar