Komšić i Džaferović odbili sastanak Predsedništva BiH sa Hanom

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i član Predsedništva Šefik Džaferović odbili su da se sastanu sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom, a o tome je Hana pismom obavestio predsedavajući Predsedništva Željko Komšić.

Sadržaj pisma preneo je sarajevski portal Žurnal.

Komšić i Džaferović su obavestili Hana da jedan sastanak neće promeniti ništa, i da se nadaju da će Han iskoristiti svoj uticaj kako bi ubedio srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da pristane na kompromisno rešenje u vezi sa slanjem Godišnjeg nacionalnog programa za NATO (ANP).

Han je pozvao je članove Predsedništva BiH kako bi razgovarali o sprovodjenju Sporazuma o formiranju vlasti u BiH.

Ranije su čelnici EU u BiH konstatovali da ANP ne bi trebalo da bude preduslov za formiranje Saveta ministara BiH, s čime se složila i Rusija.

Ranije je komesar Han poslao predlog rešenja s kojim se nisu složili Komšić i Džaferović.

U tom predlogu se, izmedju ostalog, navodi da novi Savet ministara BiH treba da izradi Akcioni plan u odgovoru na mišljenje Evropske komisije o zahjevu BiH za članstvo u EU, kao i da izradi preporuke za njegovo uspešno sprovodjenje, uključujući izradu (nacionalnog) Programa uskladjivanja s pravnom regulativom EU.

Dalje je predloženo da novi Savet ministara BiH izradi i dostavi modifikovani ANP, bez prejudiciranja budućih odluka o članstvu BiH u NATO.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    DODIK JE PAO , DIVLJAJU SADA SVI U BOSNI HERCEGOVINI „“““““““““““““““““““““““““““““““““##################### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar