U trendu

Komšić:Krivokapić će imati priliku da se popravi

PODGORICA – Hrvatski član Predsedništv BiH, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, Željko Komšić, kaže da je premijer Zdravko Krivokapić čestitajući Dan Republike Srpske Željki Cvijanović „platio danak neiskustvu“, ali da će imati dosta prilika da se „popravi“ s obzirom na to da je, kako kaže, nov u politici.

„Mi nismo naivni pa da nismo upućeni u uverenja šefa crnogorske vlade“, kaže Komšić za podgorički portal CdM.

Komšić je rekao da je video da je Krivokapić kazao da je Dan Republike Srpske čestitao u privatnom svojstvu.

„Ali što se nas tiče nema mesta ni vremena da tumačimo to šta je privatni, a šta zvanični stav. Nas samo zanimaju zvanični stavovi. Gospodin Krivokapić će imati priliku da se popravi, a razumemo da je relativno nov u politici”, naveo je Komšić.

Upitan da li će i koje poteze povući ukoliko Krivokapić ne objasni ovaj potez, Komšić kaže da „ne žele sada da nešto dodatno zatežu“.

“Kao što rekoh Krivokapić će imati dovoljno prilika da bolje predstavlja interese građana Crne Gore”, rekao je Komšić.

A na pitanje da li će izjava crnogorskog premijera narušiti dobre i prijateljske odnose dve zemlje, čclan Prededništva BiH, kojeg Hrvati u toj državi ne priznaju, kaže:

“Crna Gora je u NATO-u, a Bosna i Hercegovina čini ključne korake ka članstvu u NATO. Obe zemlje takođe teže ka članstvu u EU. Sve dok je situacija takva to naše dve države čini partnerima i saveznicima”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.