U trendu

Komšić odgovara Vučiću

SARAJEVO – Lider demokratske fronte (DF) Željko Komšić „obratio“ se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom izjava Vučića poslednjih dana da je zabrinut eventualnom izbornom pobedom Komšića za mesto člana Predsedništva BiH.

„Pre svega želim napomenuti gospodinu Vučiću da ću ja, ukoliko budem izabran, biti izabran glasovima građana BiH, a ne kako to gospodin Vučić kaže, nekom etničkom većinom, lepeći glasačima etikete na čelo“, rekao je Komšić, preneo je portal nap.ba.

Komšić je upitao i zbog čega Vučić poslednjih dana izražava „toliku bojazan mojim eventualnim izborom“.

„Ne veličam ja ustašku NDH kao vaš prijatelj Dragan. Nije moja stranka pravila spiskove za progon Srba u Mostaru, u zadnjem ratu, nego stranka vašeg favorita Dragana. Ne zabranjujem ja jednakopravnost Srba u Mostaru i Hercegovačko – neretvanskom kantonu nego stranka vašeg favorita od čije pobede ne strahujete“, tvrdi Komšić.

On je upitao srpskog predsednika da li mu je draže da na mestu člana Predsedništva vidi one koji veličaju ustaštvo, one koji su se „proslavili“ izgonom Srba i one što i danas smatraju da Srbi treba da budu građani drugog reda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.