U trendu

Komšić: Sledeći trilateralni sastanak BiH-Srbija i Turska održaće se u BiH

 Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je na današnjem sastanku članova Predsedništva BiH sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom dogovoreno da se sledeći trilateralni sastanak, BiH-Srbija-Turska održi u Bosni i Hercegovini.

„To je nastavak celog ciklusa takve vrste sastanka koji se pokazao korisnim i u smislu stabilizacije naših zemalja, ali i regije“, izjavio je Komšić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, to je bitno, prvenstveno zbog velikih insfrastrukturnih projekata koji ne idu očekivanim tempom, ali se „ipak vidi neki pomak“.

Komšić je kazao da se Erdogan do sada „pokazao kao veliki prijatelj BiH“.

Dodao je da su sa turskim predsednikom imali vrlo korisne razgovore o infrastrukturnim projektima, investicijama, unutrašnjopolitičkim pitanjima i globalnim temama.

Komšić je rekao da ih je Erdogan upoznao sa problemima sa kojima se susreću turski investitori u BiH, dodavši da je bilo reči o načinima da se turski investitori dovedu u ravnopravan položaj s domaćim firmama.

Komšić je naveo da su sa turskom delegacijom razgovarali i o mogućnosti da trgovinska razmena izmedju dve zemlje dostigne milijardu evra, kao i potpisivanju pisma namere o saradnji u oblasti energetike.

„Bilo je razgovora i o unutrašnjo-političkoj situaciji i stanju u BiH, ali ne bih želio govoriti ko je šta rekao“, zaključio je Komšić, dodavši da je svaki član Predsedništva izneo svoje vidjenje stanja u zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.