U trendu

Komšić: Zastava BiH neće biti sklonjena iz Predsedništva

SARAJEVO – Zastava BiH neće biti sklonjena iz Predsedništva BiH, izjavio je hrvatski član kolektivnog šefa države, Željko Komšić, povodom insistiranja predsedavajućeg Milorada Dodika na isticanju zastave Republike Srpske.

„Prvo, i sam Dodik zna da se zastava BiH nikada neće maknuti iz Predsedništva BiH. I to iz razloga koji su mu savršeno poznati – to je zastava države BiH, definisana zakonom za koji je glasao i Dodik i njegov SNSD i ističe se i postavlja tamo gde je to zakonom predviđeno“, rekao je Komšić za portal Klix.ba.

On je takođe naveo da se zastava RS-a postavlja tamo gde je to predviđeno zakonom.

„A zakon nije predvideo da se ista postavlja na i u zgrade državnih institucija.
Treće, otkazivanjem konsultacija vezanih za formiranje Veća ministara BiH, kao i eventualnim otkazivanjem sednica Predsedništva BiH, najviše štete Dodik nanosi ebi, njegovom SNSD-u i RS, jer se upravo njima najviše žuri i treba im hitno formiranje Veća ministara, između ostalog, kako bi smenio kadar SDS-a i postavio svoj“, naglasio je Komšić.

Inače, sednica Predsedništva BiH koja bi trebalo da se održi danas u 14 sati upitna je zbog navedenih Dodikovih zahteva, ali i principijelnih stavova druga dva člana Predsedništva koji insistiraju na poštovanju zakona i Ustava BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.