U trendu

Krivične prijave protiv lidera Demokratskog fronta

Više državno tužilaštvo u Podgorici naložilo je danas Upravi policije Crne Gore da podnese krivične prijave protiv poslanika opozicionog Demokratskog fronta Andrije Mandića i Slavena Radunovića, jer postoji osnovana sumnja da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog uredjenja.

Mandić i Radunović  su u subotu uveče privedeni u policiju, jer je ocenjeno da su učesnike  protesta DF podsticali da nasilno uđu u zgradu Skupštine Crne Gore, što je prethodilo „napadu na policiju“, a zatim i intervenciji policije protiv demonstranata.

Više državno tužilaštvo je naložilo crnogorskoj Upravi policije da protiv poslanika Mandića i Radunovića podnesu krivične prijave i da ih „dovede državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupka“.

Državno tužilaštvo je saopštilo da će, u skladu sa ovlašćenjima, preduzeti sve mere i radnje u cilju identifikovanja svih eventualnih izvršilaca krivičnih dela na sinoćnjem protestu DF.

Protest DF je prekinut nakon što je policija bacila suzavac, čemu je prethodio napad na policajce  kamenicama, Molotovljevim koktelima, bakljama i raznim čvrstim predmetima.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je ocenio da je policija izvela sasvim zakonitu akciju razbijanja protestnog mitinga, na kome je tražena ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.