U trendu

Krivokapić: Ne nasedajte na provokacije, nećemo dozvoliti ugrožavanje mira

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je danas gradjane te zemlje da ne nasedaju na provokacije i naveo da će država svima garantovati ličnu bezbednost i da nikome neće dozvoliti da ugrozi mir u zemlji.

U vreme usijanih tenzija u zemlji zbog najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija na Cetinju, Krivokapić se obratio gradjanima i rekao da je „dužan da upozori sve časne i poštene crnogorske gradjane da ne nasedaju na manipulacije onih koji su zarad lične koristi i privilegija spremni da gurnu u sukob i rodjenu braću“.

„Nažalost, svedoci smo da pojedine političko-kriminalne strukture, koje strahuju od skorih reformi u pravosudju, koje zebu da će ruka pravde konačno da zagospodari Crnom Gorom, sada ne biraju sredstva da unesu nemir i tenzije medju braćom, našim prijateljima, komšijama i kumovima, samo zarad očuvanja pozicija i materijalne koristi“, kazao je Krivokapić.

On je naveo da su „mir, razumjevanje, uvažavanje različitosti, stabilnost i medjubratska sloga najviše vrednosti Crne Gore koje niko nema pravo da ugrozi“.

„Država svim crnogorskim gradjanima garantuje stabilnost i poštovanje javnog, reda, mira i ustavnog poretka. Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi gradjanski mir u Crnoj Gori, dok će oni koji to pokušaju morati da odgovaraju pred zakonom i demokratskim institucijama“, dodao je Krivokapić.

U Crnoj Gori su prethodnih nedelja povećane tenzije izmedju pristalica i protivnika ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Pristalice ustoličenja na Cetinju navode da je apsolutno pravo Mitropolije crnogorsko-primorske da tu ceremoniju obavi u Cetinjskom manastiru, svom vekovnom sedištu, dok protivnici kažu da bi to bio „okupatorski čin u simbolu crnogorske duhovne, državne i nacionalne slobode“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.