U trendu

Lukač:U RS nema mesta za kriminalce iz okruženja

BANJALUKA – U Republici Srpskoj nema mesta za kriminalce iz okruženja ili bilo koje zemlje, jer će svi završiti na isti način, poručio je danas ministar MUP-a RS Dragan Lukač.

Lukač je istakao da je MUP Republike Srpske dokazao da niko, pa ni pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova ili bilo kojih drugih nemaju mesta u Republici Srpskoj.

„Ako ih potražuju naši sudovi, ako već imaju neka krivična dela koja su unutar BiH da li uradili ili ih potražuju na bilo koji način po bilo kojoj snazi poternice, mi ćemo ih privesti i procesuirati kroz naše tužilaštvo i sudove, u suprotnom ćemo ih proterati kao strane državljane“, rekao je Lukač novinarima u Centru za obuku MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, prenela je Srna.

Lukač je rekao da su kriminalni klanovi bili pod kontrolom MUP-a Republike Srpske onog trenutka kada su ušli u Srpsku.

„Kontrolisali smo ih svaki dan do trenutka kada smo odlučili da ih privedemo i da vidimo šta tu rade. U potpunosti su bili pod kontrolom i nisu imali šanse da naprave bilo kakvo kriminalno delo ako su već došli sa takvom namerom“, rekao je Lukač, povodom nedavnog proterivanja trojice crnogorskih državljana.

On je rekao da su na kraju utvrđeni njihovi identiteti i da je kontaktirano sa policijom u regionu kojima su poznati, kao i da su proterani iz Republike Srpske.

Na pitanje novinara, da li je bilo aktivnosti MUP-a Republike Srpske o pitanju porodice Zvicer koja je boravila na ?ahorini, Lukač je odgovorio da je Tamara Zvicer boravila na ?ahorini sa decom.

„Nisu bili ugroženi nijednog trenutka jer su od početka bili pod nadzorom policije Republike Srpske“, naeo je Lukač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.