M.Milošević pušten, pa ponovo uhapšen na kapiji zatvora

PODGORICA – Mario Milošević (39), kojeg Više državno tužilaštvo sumnjiči za ubistvo Miodraga Kruščića, saučesništvo u ubistvu Radomira Đuričkovića i saučesništvo u ranjavanju novinarke podgoričkih Vijesti Olivere Lakić, pušten je danas iz zatvora, ali je pri izlasku na kapiji ponovo uhapšen.

Milošević je Crnoj Gori izručen 5. novembra prošle godine zbog izdržavanja petomesečne zatvorske kazne, zbog ilegalnog držanja oružja.

Niko od nadležnih nije objasnio kako je tom Podgoričaninu već istekla kazna, odnosno, da li je u nju uračunato vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru na Kosovu, ili je dobio skraćenje kazne.

Iz Višeg državnog tužilaštva, podgoričim Vijestima je jutros rečeno da je u toku istraga u predmetu formiranom protiv više lica, povodom ubistva Kruščića i ranjavanja novinarke Lakić.

U saopštenju dostavljenom podgoričkom dnevniku se navodi da je u predmetu protiv M.M., I.M. i V.V., zbog krivičnog dela ubistvo izvršeno na štetu R.Đ., protiv imenovanog podignuta optužnica, koja je od suda vraćena na dopunu.

Navodi se da je shodno Zakoniku o krivičnom postupku u više navrata zahtevano produženje roka za dopunu istrage, tako da se dodatno prikupljaju određeni dokazi.

Od tužilaštva je, navodi se, upućena zamolnica za pružanje međunarodne pravne pomoći, po kojoj još nije postupljeno, dok po navedenoj optužnici M.M. nije ni određen pritvor, a samim tim ni produžavan, već se isti nalazi na izdržavanju kazne zatvora po presudi Osnovnog suda u Podgorici.

Milošević je na saslušanju negirao da je saučesnik u ubistvu Đuričkovića, navodeći da su optužbe koje mu se stavljaju na teret „za njega španska sela i da se šokirao kada je to pročitao iz medija“.

Istražitelji ga sumnjiče da je direktni izvršilac ubistva Kruščića i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Lakić, pišu Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.