U trendu

Mađarska: Izvučeno telo 20. žrtve nesreće

BUDIMPEŠTA – Telo 20. žrtve prošlonedeljne nesreće na Dunavu kod Budimpešte identifikovano je danas, saopštila je mađarska policija.

Telo žene, državljanke Južne Koreje, izvučeno je u subotu popodne južno od Budimpešte, oko 22 kilometra od mesta nesreće, prenosi MTI.

Nesreća se dogodila 29. maja uveče, kada su se sudarili kruzer i turistički brod za razgledanje grada sa vode, dok se na njemu nalazilo 33 turista iz Južne Koreje i dva člana posade.

Sedam putnika je spaseno, tela 19 turista i jednog člana posade izvučeni su iz vode, dok se za preostalih osam putnika i dalje traga.

U potrazi učestvuju mađarska policija, ronioci i tim iz Južne Koreje.

U međuvremenu, južnokorejska ministarka spoljnih poslova Gang Gjong – Hva razgovarala je o nesreći u subotu, tokom posete Beogradu, sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, koji je upoznao ministarku Gang da je naše Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo pet spasilačkih čamaca i 30 ronilaca Žandarmerije i pripadnika Uprave granične policije koji svakodnevno pretražuju Dunav na teritoriji Srbije u potrazi za stradalima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.