U trendu

Majkama Srebrenice kancelarija u Skupštini opštini

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je, izrazivši poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, obećao da će biti ponuđeno otvaranje posebne kancelarija u Skupštini opštine Srebrenica za predstavnike Udruženja „Majke Srebrenice“.

Nakon razgovora u Istočnom Sarajevu s ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, kazali su da neće biti diskiminacije bošnjačkih udruženja u toj opštini i da će se obeležavati stradanja u Potočarima i dalje uz puno uvažavanje žrtava i udruženja koja se brinu o tome, prenosi Fena.

Dodik je u izjavi novinarima rekao da će sada, nakon lokalnih izbora, biti uspostavljena puna koordinacija republičkih i lokalnih organa vlasti, dodavši da je prethodni načelnik Ćamil Duraković „imao selektivan odnos prema razvoju određenih delova ove lokalne zajednice“.

„Mi nećemo praviti razlike i separaciju, bez obzira da li je reč o srpskim ili muslimanskim selima“, kazao je Dodik.

I ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević je rekao da će Srbija, kada je reč o Srebrenici, imati jednak odnos kao i do sada prema lokalnoj vlasti s novim načelnikom Mladenom Grujičićem, kao i da će određena sredstva za obeležavanja godišnjica srebreničkih stradanja u Potočarima biti osigurana iz budžeta.

„Neće biti potrebe za bilo kakvim strahom“, rekao je Vukićević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar