U trendu

Maloletnici iz Bara izrazili kajanje zbog napada na vršnjake iz Sarajeva

Maloletnici osumnjičeni za napad na dvojicu mladih sportista iz Sarajava, u subotu u Baru, priznali su delo, izrazili kajanje i saopštili da motiv napada nije na nacionalnoj osnovi, saopštilo je danas barsko tuşilaštvo.

Oni su u prisustvu roditelja sasluÅ¡ani u Osnovnom drÅŸavnom tuÅŸilaÅ¡tvu (ODT) Bar, a tuÅŸilac im nije odredio zadrÅŸavanje, kazao je rukovodilac ODT-a Radovan ĐuriÅ¡ić za barski portal Primorski.

„Oni su priznali delo i izrazili ÅŸaljenje i kajanje zbog onog sto su učinili. Takođe, kazali su da do napada nije doÅ¡lo na nacionalnoj osnovi. S obzirom na to da se radi o maloletnim licima, nije bilo osnova za zadrÅŸavanje“, saopÅ¡tio je ĐuriÅ¡ić i dodao da će protiv njih biti nastavljena dalja zakonska procedura.

Policija je ranije podnela prijavu protiv dvojice petnaestogodiÅ¡njaka i dvojice sedamnaestogodiÅ¡njaka zbog napada na maloletnike iz Sarajeva, u subotu Baru. U pritvoru je osamnaestogodiÅ¡nji BoÅŸidar Kaluđerović koga tuÅŸilaÅ¡tvo tereti za nasilničko ponaÅ¡anje.

Dvojica maloletnih sportista Atletskog kluba „Sarajevo“ boravili su u Crnoj Gori na pripremama. Jednom od njih su polomljeni nos i vilična kost, i on je operisan u Sarajevu. Drugi napadnuti mladić je lakÅ¡e povređen.

Vršnjačko nasilje u Crnoj Gori je učestalo u poslednje vreme a incident u Baru otvorio je pitanje efikasnosti sistema u njegovoj prevenciji i suzbijanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.