U trendu

Maloletnici iz Bara izrazili kajanje zbog napada na vršnjake iz Sarajeva

Maloletnici osumnjičeni za napad na dvojicu mladih sportista iz Sarajava, u subotu u Baru, priznali su delo, izrazili kajanje i saopštili da motiv napada nije na nacionalnoj osnovi, saopštilo je danas barsko tužilaštvo.

Oni su u prisustvu roditelja saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) Bar, a tužilac im nije odredio zadržavanje, kazao je rukovodilac ODT-a Radovan Đurišić za barski portal Primorski.

„Oni su priznali delo i izrazili žaljenje i kajanje zbog onog sto su učinili. Takođe, kazali su da do napada nije došlo na nacionalnoj osnovi. S obzirom na to da se radi o maloletnim licima, nije bilo osnova za zadržavanje“, saopštio je Đurišić i dodao da će protiv njih biti nastavljena dalja zakonska procedura.

Policija je ranije podnela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloletnike iz Sarajeva, u subotu Baru. U pritvoru je osamnaestogodišnji Božidar Kaluđerović koga tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje.

Dvojica maloletnih sportista Atletskog kluba „Sarajevo“ boravili su u Crnoj Gori na pripremama. Jednom od njih su polomljeni nos i vilična kost, i on je operisan u Sarajevu. Drugi napadnuti mladić je lakše povređen.

Vršnjačko nasilje u Crnoj Gori je učestalo u poslednje vreme a incident u Baru otvorio je pitanje efikasnosti sistema u njegovoj prevenciji i suzbijanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.