U trendu

Mamić i u sudnici nastavlja sa incidentima: „Hoćete li mi se najesti džigerice“?

Prvi čovek fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić napustio je sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gde je nastavljeno suđenje njemu i njegovim saradnicima, a ročište je odloženo.

Mamić je, kako prenose hrvatski mediji, sudnicu napustio nakon što je izazvao incident zamerajući sudu da utiče na svedoke.

„Hoćete li mi se najesti džigerice, utičete na svedoke“, rekao je Mamić i izašao.

U osiječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i njegovim saradnicim, bratu Zdravku, direktoru HNS-a i bivšem dugogodišnjem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i preduzetniku Milanu Pernaru.

USKOK ih optužuje da su putem transfera igrača iz gradskog kuba Dinamo ukrali 116 milna kuna i oštetili državni budžet za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Svedoci su fudbaleri Dejan Lovren, uz Luku Modrića, koji je jedan od ključnih svjedoka.

Lovren je u iskazu USKOK-u rekao da je sporni aneks potpisao tokom 2009., sada pred sudom kaze da je aneks potpisao bitno pje 2009, preneli su hrvatski mediji.

Pošto je utvrđeno da je Lovren bitno odstuio od prvobitnog iskaza i nakon iskaza Lovrenovog oca Saše, Zdravko Mamić je izazvao incident u sudnici i otkazao punomoć dotadašnjim braniteljima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću.

On je izbačen iz sudnice, a rasprava je odložena.

Inače, zbog nedavnog oružanog napada na Mamića, koji je tom prilikom ranjen u nogu, njega su obezbeđivali pripadnici zagrebačke i osiječke policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.