U trendu

Mandatar Krivokapić: Vučiću prvi poziv za zvaničnu posetu Crnoj Gori

Kandidat za mandatara crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da će, kada postane premijer, prvi poziv za zvaničnu posetu uputiti predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Krivokapić je za podgoričku TV A1 ponovio da kao premijer neće prvo posetiti Beograd.

Govoreći o svojoj ranijoj oceni za televiziju FACE da su predsednici Srbije i Crne Gore, Aleksandar Vučić i Milo Djukanović, veći prijatelji nego što su on i njegov kum, kazao je da je spreman da se Vučiću „izvini kao hrišćanin ako je pogrešio“.

Mada je potvrdio je da je u istoj emisiji rekao da ga Vučićevi mediji napadaju „zbog poslova“ koje Vučić ima s Djukanovićem, Krivokapić sada tvrdi da u toj izjavi nije povezao „Beograd na vodi“ s bilo kakvim vezama predsednika Srbije i Crne Gore.

Kada je govorio o bliskosti dvojice predsednika, mislio je – kako je objasnio – da se on, Krivokapić, sa svojim kumom vidja jednom u četiri godine, a da se češće vidjaju Vučić i Djukanović, kao što je bilo na jdnom samitu u decembru 2019.

Krivokapić je rekao da Srbija i Crna Gora imaju „dobre institucionalne odnose“ što je ocenio kao najvažnije.

„Želim najbolje odnose upravo sa Srbijom, i pokušaću da svojim delovanjem pokažem da je to moguće uraditi, ali i da to ne bude lični odnos predsednika ili premijera, makar se zvao Zdravko Krivokapić, sa nekom drugom osobom iz regiona“, rekao je za Televiziju A1 mandatar o sebi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.