U trendu

Mandić: Božović se pokušava proglasiti najvećim kriminalcem

Jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić izjavio je na sednici Odbora za bezbednost da nije baš slučajno jutros organizovana akcija Specijalnog državnog tužilaštva u okviru koje je uhapšen i predsednik Opštine Budva Milo Božović kao i da se on pokušava proglastii najvećim kriminalcem u Crnoj Gori.

Predsednik opštine Budva Milo Božović, uhapšen je rano jutros u akciji Specijalnog policijskog odelenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, objavili su podgorički mediji. On je visoki funkcioner Demokratskog fronta (DF).

Mandić je kazao da je neposredno pre održavanja Odbora dobio informacije da se vrši pretres kuće Mila Božovića, da mu se na teret stavljaju teška krivična dela.

„Ne mislim da je baš slučajno ta akcija jutros organizovana. Ne mislim da je bilo koji novi podatak za Mila Božovića juče dobijen, a da je ta akcija namerno jutros organizovana pred ovaj Odbor“, naveo je Božović.

On je dodao da se danas pokušava Milo Božović proglasiti najvećim kriminalcem u Crnoj Gori, a da njegov, kako kaže, imenjak uživa u Dubaiju, aludirajući na Mila Đukanovića, doskorašnjeg predsednika Crne Gore.

„Ako postoji neko koji nije imao nikakvog razloga, pogotovo materijalne prirode, da se bavi poslovima kojima se nezakonito sticao novac, to je Milo Božović. Mislim da njegova porodica važi za jednu od najbogatijih ne u Budvi nego u Crnoj Gori, tako da će glavni specijalni državni tužilac morati da priloži mnogo dokaza da bi ove tvrdnje opravdao ne samo pred sudom, nego i pred javnošću Crne Gore“, istakao je Mandić.

Odbor za bezbednost i odbranu počeo je danas kontrolno saslušanje predsednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, načelnika Specijalnog policijskog odelenja Predraga Šukovića, doskorašnjeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Borisa Milića i koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju organa obaveštajno bezbednosnog sektora Marka Kovača.

Tema saslušanja su dešavanja u bezbednosnom sektoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar