U trendu

Mandić: Kako će ustoličenje proteći, zavisi od policije

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je danas da postoje otvoreni pritisci u Crnoj Gori zbog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju i dodao da će bezbednosna situacija tog događaja mnogo zavisiti od policije, koja će ili raditi svoj posao ili slušati bivši režim.

Mandić je za TV Pink kazao da se građani Crne Gore koji pripadaju SPC, a to je, podseća, dve trećine građana, raduje dolasku patrijarha Porfirija i ustoličenju Joanikija i da žele da taj dan protekne kao jedan svečani čin.

„Što se tiče većinske Crne Gore atmosfera je dobra, a na drugoj strani imamo onu manjinsku Crnu Gora koja je vidno ekstremizovana podrškom opozicionih političara i mnogo više zabrinjava što se u sve to uključuju kriminalne strukture“, rekao je Mandić.

Dodaje da nova vlast nije uspela da „iskida veze“ organizovanog kriminala bivšeg režima i da zato danas imamo posledice tih manjinskih grupa koje tako reaguju na ustoličenje mitropolita.

On i autorski tekst bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savetnika predsednika Crne Gore Veselina Veljovića, u kome je pozvao građane da se masovno okupe i protestuju zbog ustoličenja mitropolita Joanikija 4. septembra na Cetinju, a policajce da odbiju pojedina naređenja, vidi kao pritisak i slanje otvaranje poruke policajcima koji su bili pod njegovom komandom.

Mandić ističe da Crna Gora raspolaže sa dovoljno snage, te da se očekuje da će bezbednosni sektor odraditi dobar posao i da na Cetinju neće biti nikakvih problema.

„Sada je pitanje koliko je taj sektor očišćen u proteklih godinu dana od ljudi koji su poveznai sa organizovanim kriminalnom i bivšim režimom. Mislim da postoje ‘trule daske’ u njemu, a da li će ih bivši režim upotrebiti, to ćemo videti“, rekao je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.