U trendu

Mandić:Napad na Bratićku, napad i na ženu i na državu

PODGORICAA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je Vladu Crne Gore da reaguje na, kako je naveo, brutalan, primitivan i kukavički napad na ministarku prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić.

Povodom pojavljivanja na društvenim mrežama skandlozno vulgarne fotomontaže ministarke Bratić, Mandić kaže da je to napad na svaku ženu u Crnoj Gori.

Napadnuta je, poručio je, i vlada čiji je Bratićeva član, sam Ustav i državno uređenje.

„Vlada mora oštro da reaguje na svaki ovakav ispad“, naveo je Mandić i istakao da se „virtuelni nasilnici kriju iza navodne slobode govora koju koriste po potrebi, kao štit za mizoginiju i kaljanje svega što je vekovima čuvano kao sveta vrednost u Crnoj Gori“.

„Ovim nastupima udara se direktno na državu i demokratiju, krši se Ustav kojim je zabranjena zloupotreba ličnih sloboda da bi se crtale mete na čelo žrtava. Demokratija nije brisani prostor u kojem svako radi što hoće, već sistem u kojem su svi zaštićeni od nasilja i zloupotrebe prava. Ovakvi izlivi govora mržnje nemaju mesta u pravno uređenoj državi“, poručio je Mandić, preneo je portal RTCG.

Ističe da se javnosti u Crnoj Gori mora poslati jasna poruka da žene neće služiti kao poligon za, kako je naveo, „iskaljivanje nemoći mračnih snaga poražene kvazipolitike“.

„Svakom nasilniku mora biti stavljeno do znanja da Crna Gora nije besudna zemlja na čije uređenje mogu da udare nekažnjeno, lažno se kunući u brigu za državu“, istakao je Mandić.

Do sada niko od nadležnih u Crnoj Gori nije reagovao na sramu fotomontažu koja se pojavila na društvenim mrežama, a kojom se na najvulgarniji način pokušlo da ponizi ministarka Bratić, koja je, inače, srpske nacionalnnosti.

Na fotomontaži je obnažena ministarka koja kleči pred osobom obučenom u svešteničku odoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.