U trendu

Mandić: Sa liste poznajem jednu osobu; Abazović: Uz mandatara smo

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je večeras da sa spiska ministara koje je predložio mandatar za sastav vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić poznaje samo jednu osobu i da ne zna ko je za te ljude glasao.

On je novinarima nakon sastanka na kojem je mandatar predložio listu kandidata za ministre kazao da će se o predlogu izjasniti na partijskim organima.

„Proći će i ovo brzo. Imaćemo slobodne izbore i narod će na tim izborima iskazati svoju volju“, poručio je Mandić.

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić predstavio je na današnjem sastanku čelnicima tri vladajuće koalicije kandidate za ministre.

Kandidati, čija su imena objavili podgorički mediji uglavnom široj javnosti nisu poznati, neki od njih su studirali i rade u inostranstvu.

Mediji navode da je mandatar predložio za ministra odbrane lidera GP URA Dritana Abazovića.

Medju kandidatima je Mladen Bojanić, koji je bio predsednički kandidat, ali i dr Jelena Borovinić Bojović koja je u žižu javnosti dospela poslednjih dana nakon što je pokrenuta istraga kako je došlo do toga da sveštenik koji je bolestan od korone izadje iz bolničke sobe i prisustvuje ispraćaju mitroplita Amfilohija, i ko je dozvolio da sveštenici preuzmu njegovo telo iz KC. Ona je na čelu pulmonološke klinike i bliska je SPC.

Medju predloženim kandidatima je i prof. Vladimir Leposavić, član pravnog tima Mitropolije crnogorsko primorske.

Ostalih devet kandidata nisu široj javnosti poznati.

Vlada će, kako je ranije saopšteno, biti ekspertska, imaće 12 ministara ili kako je Krivokapić izjavio medijima „12 apostola“.

Abazović je, komentarišući predlog mandatara Zdravka Krivokapića za sastav nove Vlade, rekao da nisu u potpunosti poštovani svi principi, ali da do kraja stoji uz mandatara da izabere tim.

„Ako me pitate da li sam oduševljen sastavom, rekao bih da bih lično imao neke korekcije i da nisu u potpunosti ispoštovani svi principi. Ali do kraja stojim uz mandatara da izabere tim. Gradjani očekuju da se vlada formira što pre“, rekao je Abazović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.