najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Marović danas u Višem sudu o priznanju krivice

U Višem sudu u Podgorici danas bi trebalo da bude razmatran sporazum o priznanju krivice koji je sa Tužilaštvom potpisao bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović.

Marović je, osim tog, potpisao još jedan sporazum, koji će biti razmatran 8. septembra.

Nagodbama koje je Marović 17. maja potpisao sa Tužilaštvom predviđeno je da provede 50 meseci u zatvoru i plati 100.000 evra na ime kazne zbog nameštanja poslova određenim kompanijama čime je oštetio budžet Opštine Budva za vište desetina miliona evra.

Marović se obavezao da će novac uplatiti u humanitarne svrhe, a odmah nakon potpisivanja sporazuma, istog dana, pušten je iz pritvora, u kojem je proveo šest meseci, pošto je uhapšen 17. decembra prošle godine.

Marović je priznao tužilaštvu da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u projektima „Jaz“, „TK Plaza“, „Kopirajt“, „Krapina“, VTE, „Bulevar“ i „Prijevor“ napravila višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

Specijalno tužilaštvo protiv Marovića vodi i finansijsku istragu, tokom koje će ispitati da li je nelegalno stečeni novac u tim projektima stavljao u svoj džep, prenosi RTCG.

Tužilaštvo će nakon toga utvrditi koliko novca će funkcioner DPS-a morati da vrati državi na ime štete koju je pričinio svojim delovanjem.

Osim Marovića, sporazum sa tužilaštvom sklopili su njegov brat Dragan i sin Miloš.

Svetozar Marović je sredinom juna podneo ostavku na sve funkcije u DPS-u.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike