Marović danas u Višem sudu o priznanju krivice

U Višem sudu u Podgorici danas bi trebalo da bude razmatran sporazum o priznanju krivice koji je sa Tužilaštvom potpisao bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović.

Foto: Beta

Foto: Beta

Marović je, osim tog, potpisao još jedan sporazum, koji će biti razmatran 8. septembra.

Nagodbama koje je Marović 17. maja potpisao sa Tužilaštvom predviđeno je da provede 50 meseci u zatvoru i plati 100.000 evra na ime kazne zbog nameštanja poslova određenim kompanijama čime je oštetio budžet Opštine Budva za vište desetina miliona evra.

Marović se obavezao da će novac uplatiti u humanitarne svrhe, a odmah nakon potpisivanja sporazuma, istog dana, pušten je iz pritvora, u kojem je proveo šest meseci, pošto je uhapšen 17. decembra prošle godine.

Marović je priznao tužilaštvu da je bio na čelu kriminalne grupe koja je u projektima „Jaz“, „TK Plaza“, „Kopirajt“, „Krapina“, VTE, „Bulevar“ i „Prijevor“ napravila višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

Specijalno tužilaštvo protiv Marovića vodi i finansijsku istragu, tokom koje će ispitati da li je nelegalno stečeni novac u tim projektima stavljao u svoj džep, prenosi RTCG.

Tužilaštvo će nakon toga utvrditi koliko novca će funkcioner DPS-a morati da vrati državi na ime štete koju je pričinio svojim delovanjem.

Osim Marovića, sporazum sa tužilaštvom sklopili su njegov brat Dragan i sin Miloš.

Svetozar Marović je sredinom juna podneo ostavku na sve funkcije u DPS-u.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar