U trendu

Marović hoće da tuži jer mu oduzimaju od penzije

PODGORICA – Bivši predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović, pokušaće da ospori rešenje o tome da se i njegovim ličnim primanjima i nekretninama, kojima nije garantovao prilikom sklapanja sporazuma o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom, naplati sudska kazna od gotovo 1,1 milion evra.

Advokati Marovića, koga Crna Gora potražuje kao seefa kriminalne grupe koja je nanela višemilionsku štetu opstini Budva, tražiće da se rešenje o izvršenju, javne izvršiteljke Snežane Pavlićić, proglasi nedopustivim u delu koji nije predviđen sporazumom, nakon što mu je blokirana i penzija, prenose Vijesti.

Kako se navodi, Maroviću se od penzije odbija 239,71 evra, a Opština Budva do sada je na taj način naplatila 2.352,16 evra.

Marović je sa tužiocima, na čijem je čelu Milivoje Katnić, zaključio sporazum o priznanju krivice kojim se obavezao da plati 1.096.481 evro i odleži četiri godine u zatvoru, ali ništa od toga nije ispunio.

Sporazumom se tačno navodi kojom su imovinom Marović, njegov brat Dragan, sin Miloš i rođaci garantovali da će biti plaćeno više od milion evra i njime nije predviđena blokada penzije.

U postupku izvršenja, podgorička kancelarija izvršiteljke Pavličić donela je pre mesec dana novi zaključak o prodaji delova imovine bivšeg visokog funkcionera DPS u korist Opštine Budva, procenjene vrednosti od 142.632 evra.

Na prodaju će 20. maja ponovo i dva dela parcela na Jazu od 1.013 i 589 kvadrata, gde Marović ima pravo suvlasništva.

Marović se pre pola godine žalio i na prodaju tih parcela, ali je Ministarstvo finansija krajem decembra donelo rešenje kojim se odbija žalba kao neosnovana.

Marović se već tri godine nalazi u Beogradu na lečenju i nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima, koji su tražili njegovo izručenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.