U trendu

Masovna pucnjava u zagrebačkom naselju, sedam uhapšeno

ZAGREB – U masovnoj pucnjavi do koje je došlo u sredu uveče u zagrebačkom naselju Vukomerec nije povređena ni jedna osoba, a sedam ih je uhapšeno dok se deset nalazi pod policijskim nadzorom, potvrdio je načelnik zagrebačke Policijske uprave Marko Rašić.

Zagrebačka policija dobila je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dve porodice i da se puca iz vatrenog oružja, rekao je Rašić novinarima govoreći na licu mesta, prenosi Hina.

On je potvrdio da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom niko nije povređen, te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi direktno preko puta osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su sukobljene strane dan ranije međusobno pretile pištoljima, zbog čega je celog dana naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i pretnji bilo je, tvrde, i ranije.

Jutarnji list je preneo da je najmanje 30 metaka ispaljeno u obračunu dve sukobljene romske porodice u Porečkoj ulici u zagrebačkom naselju.

„Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražićemo sve navode i sukob tih dveju porodica. Navodno se radi o nekim nerešenim odnosima, finansijskim potraživanjima. Ali, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih porodica postoji i u toku je rešavanje situacije i razrešavanje događaja“, rekao je.

U delu Porečke ulice gde je došlo do pucnjave još uvek je zabranjen prolaz, a ulicu su sa svih strana blokirala policijska vozila. Mesto događaja posetio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji nije želeo da daje izjave novinarima, već je poručio kako je sreća što niko nije povređen i apelovao da se policija pusti da radi svoj posao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar