U trendu

„Massive Attack” na koncertu u Puli poslao poruku Srbima i Hrvatima (foto)

„Massive Attack” održao je koncert u pulskoj Areni, a tom prilikom poslali su snažnu poruku svim Srbima i Hrvatima, prenose mediji u regionu.

Na otvaranju „Dimensions” festivala majstori iz Bristola ponovo su pokazali svoju harizmu i energiju svoje muzike, ali osim po prepoznatljivim tonovima u prepunoj Areni, njihov nastup ostaće upamćen i po jasnoj i glasnoj poruci – „Srbija i Hrvatska su sijamski blizanci koji se ne podnose”.

Massive Attack, juče, u Puli.

Gepostet von Suzana Zlatanovic am Freitag, 26. August 2016

Kako navode mediji, na koncertu je bilo između 60 i 70 odsto Britanaca. Njima verovatno nije bilo ni bitno šta piše na zidinama arene, ali svi ostali su imali priliku da za trenutak porazmisle o tih nekoliko reči.

U poslednje vreme svedoci smo zapaljivih izjava nekih zvaničnika sa obe strane. Umesto da zajedno gradimo put ka budućnosti (ili barem da ne rušimo postojeći krhki), nas i dalje zapljuskuju talasi “mrtvog mora“ devedesetih.

Uz poruku „U ovome smo zajedno” podsetili su nas u kakvom svetu živimo i da smo u ovome, kao što je i napisano, svi zajedno.

Državni vrh i Srbije i Hrvatske mogao bi da se ugleda na sportiste poput Ivane Španović i Sandre Perković čije snažno prijateljstvo nije oivičeno nacionalnošću. Jer biti čovek ne zavisi od mesta rođenja.

To su nam pokazali i selektori najboljih vaterpolo reprezentacija sveta, Dejan Savić i Ivica Tucak, svojim džentlmenskim manirima.

„Što više samuješ i ćutiš o sebi, sve ti je plići i luđi razgovor tvog suseda”, napisao je jednom Ivo Andrić. Napisao i pogodio u srž.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)