U trendu

Mazalica saslušan zbog izjave da je Trebinje – Srbija

SARAJEVO – Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, saslušan je danas u Tužilaštvu BiH, zbog izjave da je Trebinje – Srbija.

Mazalica je saopštio da je izjavu dao, jer je više građana BiH podnelo Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) protiv njega podnelo krivičnu prijavu zbog izazivanja verske i nacionalne netrpeljivosti u Narodnoj skupštini.

Mazalica je u NSRS-u rekao da je Trebinje – Srbija septembra prošle godine.

Naveo je da je to tada rekao „u širem istorijskom, kulturnom i duhovnom kontekstu“.

„To je bila još jedna prilika za citiranje Porfirogenita, ali i Ekmečića i druge i objasniti koliko dugo su Trebinje i drugi delovi BiH (Bosna, Paganija, Zahumlje, Travunija) pripadali Srbiji, a zbog kojih istorijskih okolnosti su ostali van današnje Republike Srbije kao matične države srpskog naroda“, napisao je Mazalica na svom tviter naogu i dodao:

„Naravno da sam iskoristio priliku da kažem danas da je i Sarajevo – Srbija“.

Mazalica je istakao da o drugim narodima u BiH misli sve najbolje, da ih nikada nije vređao, a da je njegova diskusija „bila odgovor SDS-ovcima i PDP-ovcima na kritike što vlada Srbije ulaže u izgradnju aerodroma u Trebinju“.

„Pozivam sve Srbe i druge građane Republike Srpske da agenciji SIPA mejlom podnesu krivičnu prijavu kad god nam kažu da smo loši ljudi, da smo genocidni, da nas treba proterati u nekom drugom poluvremenu i sl.”, napisao je Mazalica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.