U trendu

Medojević: I Abazović bio protiv ustoličenja mitropolita

PODGORICA – Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je da je policija imala naređenje da ne sprečava postavljanje guma i barikada na putu Podgorica-Cetinje u danu ustoličenja mitropolita Joanikija.

Medojević je za podgoričku Pobjedu rekao da je, osim direktora Uprave policije Zorana Brđanina i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, i potpredsednik vlade Dritan Abazović bio protiv ustoličenja na Cetinju.

„Istina je da je Dritan Abazović čitav dan i noć ubeđivao mitropolita i patrijarha da odustanu od ustoličenja na Cetinju“, naveo je Medojević.

Lider Pokreta za promene je rekao i da ima pouzdanu informaciju da su Krivokapić i Abazović garantovali Milu Đukanoviću da se ustoličenje neće održati.

Medojević je rekao da je lažna vest da su zapadne ambasade uticale na premijera Zdravka Krivokapića da ne smenjuje ministra Sekulovića i Brđanina u vezi sa nemirima na Cetinju na dan ustoličenja mitropolita Joanikija.

On je pozvao medijski koncem Vijesti da kaže koji predstavnik i koje ambasade je tražio da se ne smenjuju čelnici bezbednosnog sektora.

“Nijedan diplomata nije zvao Krivokapića i tražio da ne smjenjuje Sekulovića i Brđanina. To je ordinarna laž Željka Ivanovića. Neka kaže jedno ime”, rekao je Medojević za podgoričku Pobjedu, komentarišući informacije da zapadne ambasade ne daju da se smenjuju čelnici bezbednosnog sektora u Crnoj Gori.

Lider PzP, članice parlamentarne većine, je otkrio da je na drugom sastanku lidera većine sa vladom i delom bezbednosnog sektora u ponedeljak, Krivokapić obećao liderima DF-a da je smjena Sekulovića u parlamentu izvesna.

“U jednom momentu je čak kazao ida je poslao parlamentu zahtev za razrešenje Sekulovića i po ko zna koji put nas prevario”, rekao je Medojević.

Govoreći o prvom sastanku u noći između subote i nedelje, Medojević je otkrio da je premijer Krivokapić rekao Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da je u toku državni udar u samoj vladi i da ministar i direktor policije neće da sprovedu odluke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.