U trendu

Memić: Opštinu Ilidža niko nije pitao za migrante

TUZLA – Načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić izjavio je da je nepoštovanje i omalovažavanje da opštinu Ilidža niko nije konsultovao u vezi sa smeštajem migranata u kasarnu Blažuj.

Savet ministara Bosne i Hercegovine izabrao je kasarnu Ljubače kod Tuzle i kasarnu u Blažuju za nove migrantske centre, a iz Opštine Ilidža, traže strogu kontrolu nad migrantima i poseban prevoz za stanovnike kampa, prenosi sarajevska N1 televizija.

„Da, treba da dođu u utorak. Mi se nadamo da neće doći. Nije baš drago, hajde da je to samo Sirija, ako je rat u Siriji, Ali to je većina zemalja u kojima nema rata, Indija nema rat“, rekao je Memić.

Kasarne Ljubače i Blažuj proglašene su neperspektivnom vojnom imovinom i vlasništvo su Federacije BiH, ali još uvek njima upravljaju Oružane snage BiH.

„Još nije izvršena primopredaja navedenih objekata i očekujemo da će ta procedura biti vrlo brzo završena. Kada se izvrši pregled objekata, odnosno utvrdi u kakvom su stanju, na osnovu toga biće određeni smeštajni kapaciteti na ove dve lokacije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar