U trendu

Meta: Rešenje između BG i PR – bez promena granica

TIRANA – Albanski predsednik Ilir Meta rekao je da je vreme da se reši problem Beograda i Prištine, ali da rešenje nije u promeni granica, već u poštovanju evropskih standarda koji se tiču manjinskih naroda, prenosi portal a1on.

Meta je na svečanosti povodom obeležavanja 12 godina od jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti u Tirani rekao da danas u svetu ima mnogo većinskih i manjinskih naroda, ali da je jedinstveno rešenje u demokratskom načinu rešavanja problema.

„Na Balkanu svaki narod, svaka nacija, je većina u jednoj i manjina u drugoj zemlji. Rešenje ne može biti promena granice, već da se poštuju evropski standardi svake manjine u svakoj zemlji. Nakon ovog važnog događaja imamo jedan mnogo važan događaj, a to je praznik Srbije, gde takođe treba da prisustvujemo“, rekao je Meta.

On je rekao da je jedino rešenje suživot i poštovanje evropskih standarda za manjine, a da nijedno rešenje koje vodi u smeru smanjenja broja Albanaca u Srbiji ili, kako kaže, Srba na Kosovu, neće biti održivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.