U trendu

Milačić: Đukanović vratio Zakon iz straha od ruke pravde

PODGORICA – Predsednik Prave Crne Gore, koja je deo vladajuće koalicije, Marko Milačić, izjavio je da je predsednik Milo Đukanović vratio Zakon o državnom tužilaštvu na ponovno odlučivanje, jer se boji, kako je kazao, „ruke pravde koja bi ga stigla“.

Đukanoviće je novinarima na Cetinju danas rekao da će parlamentu vratiti na ponovno odlučivanje tog zakona, koji je parlamentarna većina nedavno izglasala.

“Odluka Đukanovića da Zakon vrati Skupštini na ponovno odlučivanje je samo prikrivanje straha od ruke pravde koja bi došla njegovim usvajanjem. Đukanović može da nastavi sa zloupotrebom Ustava Crne Gore, ali će nova parlamentarna većina odlučno i nedvosmisleno istrajati na putu obračuna sa organizovanim kriminalom i mafijom koji su duboko ukorenjeni u sastavu aktuelnog Tužilaštva”, naveo je Milačić.

Milačić je kazao da je jasno da se Đukanović ovim činom ponovo igra sa izbornom voljom naroda Crne Gore, kao što je bilo i u slučaju Zakona o slobodi veroispovesti, ali uzaludno, jer ni ovaj put neće uspeti.

“Parlamentarna većina će opet izglasati Zakon o tužilaštvu i to će biti samo još jedna pobeda kojom će Crna Gora konačno dobiti slobodno Tužilaštvo i konačno dobiti uslove za obračun sa organizovanim kriminalom”, zaključio je Milačić u saopštenju dostavljenom medijima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.