U trendu

Milačić: U CG nema i ne sme biti nedodirljivih

PODGORICA – Privođenje i zadržavanje Brana Mićunovića pokazuju ono za šta smo se kao narod 30. avgusta izborili, a to je da u Crnoj Gori nema i ne sme biti nedodirljivih, izjavio je predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

„Svako će morati pred nadležnim državnim organima da odgovara ukolilo je prekršio zakone ove zemlje, ma kako se on zvao, pa i kada je u pitanju osoba čije ime se trideset godina izgovaralo najtišim tonom, čije ime oslikava celokupnu sliku režima koji je prošlost Crne Gore“, rekao je Milačić.

On je dodao da se „nakon tridecenijske diktature svi u Crnoj Gori, pa i Brano Mićunović moraju naviknuti na to da je došlo vreme da svako pred zakonom nosi breme svoje odgovornosti, došlo je vreme da građani Crne Gore mirno spavaju, a oni koji su kršili zakon razmišljaju o svojoj mirnoj ili nemirnoj savesti, kako god se oni zvali“.

Milačić je istakao i da se neće vratiti vreme u kojem su ljudi progonjeni, hapšeni zbog izgovorene reči, izvođeni pred sudove u montiranim procesima i zadržavani mimo krivičnih prijava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.