U trendu

Milačić zapalio zastavu NATO-a usred Podgorice (foto, video)

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić zapalio je usred Podgorice zastavu NATO-a, povodom 70 godina od osnivanja te alijanse. Ovim performansom stranka je obeležila ujedno i 20 godina od bombardovanja SRJ.

U centru Podgorice!

Gepostet von Sputnik Srbija am Donnerstag, 4. April 2019

Na glavnom gradskom trgu tokom performansa su se čule sirene istovetne onima koje su se mogle čuti tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, dok su okupljeni nosili slike crnogorskih građana koji su stradali tokom agresije.

„Sedamdeset godina NATO-a su 70 godina ubijanja, 70 godina zastrašivanja i kidisanja na tuđe teritorije i resurse. Sedamdeset godina NATO-a su 70 godina, najkraće rečeno — zla“, naglasio je Milačić na pres-konferenciji.

Milačić zapalio zastavu NATO-a usred Podgorice

Milačić zapalio zastavu NATO-a usred Podgorice

Gepostet von Sputnik Srbija am Donnerstag, 4. April 2019

„Videli smo kako bacaju bombe po Iraku, Avganistanu, Siriji, Libiji i drugim zemljama, dok su na 50 godina od NATO-a odlučili da nama u Crnoj Gori, ali i bratskoj Srbiji pokažu čari ’tomahavk‘ projektila. Upravo ovog dana pre 20 godina oni su ubijali našu decu. Tako su u NATO-u proslavili svoj pedeseti rođendan“, kazao je Milačić.

Kako je dodao, ovde su zbog toga sada slike ljudi, ali pre svega naše dece iz Crne Gore koje je NATO pobio.

„Kako smo mi Njegoševa deca i dobri domaćini i narod koji ne zaboravlja, želimo da im zahvalimo za ubijene civile i srušene mostove, bolnice, škole, crkve, i nikada prolazni osiromašeni uranijum, tako što ćemo im sa glavnog gradskog trga u Podgorici poslati jedan skroman poklon, koji će moći dobro da vide.“

„Rešili smo da ugremo naša srca i da danas na dan NATO-a zapalimo ovu, kako oni kažu, zastavu demokratske organizacije dugačku 10 metara i široku dva metra. Toliko veliku da nas upravo ona gospoda u Vašingtonu i Briselu dobro vide i da vide plamen slobode“, kazao je Milačić.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.