U trendu

Milanović i Plenković konačno za istim stolom

ZAGREB – Prvi put nakon dugo vremena zavađeni predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, našli su se za istim stolom na sednici Saveta za odbranu na kojoj se razgovaralo o nabavci borbenih aviona.

U šturom sapštenju stoji da su sednicu u skladu sa zakonom sazvali Milanović i Plenković, iako u stvarnosti to baš i nije bilo tako.

Sazivanje sednice Saveta tražio je u više navrata Milanović, koji je jednom prilikom čak rekao da je vreme da se Penkovićeva vlada „oteli“ po pitanju nabavke borbenih aviona.

On je i juče rekao da se nada da će sednica Saveta za odbranui biti zakazana uskoro, a neposredno nakon toga oglasio se Plenković, rekavši da su Milanoviću ponudili dva termina – danas i sutra.

Zato je jutrošnja sednica Saveta za odbranu izazvala ne malu pažnju u hrvatskim medijima, koji su je propatili sa više fotografija, a manje teksta i konstatacijom da je prisutan bio i predsednik sabora Gordan Jandrokovićem sa kojim Milanović takođe u javnosti često razmenjuje oštre poruke.

Vrhunac je bio nedavno kada je Milanović za Jandrokovića rekao da je „mali nasilnik bez mišića i dodvorica“, a predsednik parlamenta mu na to uzvratio objavljivanjem svoje fotografije u kupaćim gaćama iz mladih dana na kojoj je u pozi pokazivanja bicesa.

Inače, kako je saopšteno, na današnjoj sednici Saveta za obranu razmotreni su zaključci Međuresorne komisije za nabavku višenamenskog borbenog aviona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.