U trendu

Milanović o Mamiću: Sam pao, sam se ubio

ZAGREB – Predsednik Zoran Milanović izavio je danas da je Zdravko Mamić, nekad prvi čovek FK Dinama, mnogo napravio za hrvatski fudbal, ali da je pogrešio kada državi nije hteo da plati porez.

“Kao menadžer je imao veličanstvene uspehe. Bizarno je, Bože zvučim kao (Andrej) Plenković, a on ni ne zna šta to znači… Dinamo ne potražuje taj novac… Istina je takođe na pravdi Boga, da nema Mamića da ne bi pričali o tome… Sam pao, sam se ubio”, rekao je Milanović.

Upitan da komentariše Mamićeve optužbe iznete na račun nekih sudija Županijskog suda u Osijeku i predsednika Vrhovnog suda Đure Seše, Milanović kaže da se sada vidi šta se tu događalo.

„Netko za to treba da odgovara. To ulazi u domen krivičnih dela protiv pravosuđa. To bingeamo, (učestalo) gledamo kao na Netflixu dok nam oči ne ispadnu. Ovo je HDZ-ovo sudstvo, ali što je tu radio Seša? Gđe je on bio? A bio je i predsednik Općinskog suda”, rekao je Milanović.

Uveren je da se u pravosuđu krade.

“Krade se. Pogledajte malo imovinske kartice članova uprava državnih firmi. Iz zabitih su varošica, odakle im ta imovina? To neću nazvati hobotnicom. Hobotnica je delikates, ovo je opakija neman”, naveo je Milanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.