U trendu

Milorad Dodik: „Predsedništvo BiH praktično prestalo da postoji“

BEOGRAD – Predsedništvo BiH je praktično prestalo da postoji i svedeno je na individualno delovanje njegovih članova, izjavio je danas srpski član tog najvišeg državnog tela Milorad Dodik i istakao da je BiH u pat poziciji iz kojeg nema izlaska.

Kao primere za to Dodik je naveo ponašanje Željka Komšića, ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turkovićeve, kao i ministra odbrane u Savetu ministara Sifeta Podžića koji je odlučio da odloži vojnu vežbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači, kod Banjaluke.

„BiH će biti miran i stabilan prostor kada se raziđemo“

Šta će biti s BiH ako uđe ovakva kakva je u EU, niti je ona ovakva potrebna EU, niti ovakva EU treba BiH, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, gostujući u emisiji Direktno na ATV odgovarajući na pitanje šta će biti sa BiH ako je ne prime u EU.

„Mislim da BiH treba da se vrati na unutrašnji dogovor o nekoliko stvari i to u okviru onog izvornog Dejtona i da to održi, a da sve ovo ostalo ne funkcioniše, da sve ostalo pripada entitetima i da pokušamo još jedan novi krug ako je moguće da se zadrži taj međunarodni suverenitet BiH“, rekao je Dodik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.