U trendu

Milorad Nema tih sankcija koje ce spreciti dostojanstvo Srbina

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da nema tih sankcija koje će sprečiti dostojanstvo slobodnog Srbina koje zahteva da nacija kojoj pripada bude slobodna, svoja na svome u pravedno uređenoj zajednici, ali ne na štetu bilo kojeg naroda.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj priziva, kako kaže, efikasnije sankcije protiv njega, Dodik je rekao da je prizivanje sankcija od predsednika raspale SDA u stvari samo još jedan dokaz da politički predstavnici muslimana ne žele dijalog niti bilo kakav dogovor, vec unitarnu muslimansku državu u BiH, prenosi RTRS.

„RS svoj praznik proslavlja u slavu mira“

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da za razliku od Federacije BiH, koja revitalizuje paravojne formacije, Reublika Srpska svoj praznik proslavlja u slavu mira.

Na pitanje da prokomentariše najavu muslimanske paravojne organizacije „Zelene beretke“, koja okuplja dobrovoljce s početka građanskog rata u BiH, da su se „zbog stanja u BiH i scena istih kao 1991. i 1992. godine“ odlučili za prijem novih članova, Dodik je rekao da za razliku od FBiH u kojoj radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput „Zelenih beretki“, Republika Srpska je svoj dan i svoje delovanje proslavila u slavu mira i postojanja Srpske, što nije suprotno ni Ustavu ni Dejtonskom mirovnom sporazumu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar