U trendu

Milošević:Milanović me iznenadio, treba paziti na javnu reč

ZAGREB – Političari moraju da paze na javnu reč, poručio je potpredsednik Vlade Hrvatske iz Samostale demokratske srpske stranke (SDS S) Boris Milošević.

Milošević je, komentarišući verbalne napade predsednika Zorana Milanovića na lidere vladajuće većine, rekao da ga je Milanović iznenadio.

„Predsednik je jedna vrsta ustavnog ombudsmana koji treba da se založi za to da uvek štiti slabije, da štiti ljudska prava, da ne dopusti da u društvu prevlada ili proklija mržnja… Ovi nastupi su sve suprotno tome“, rekao je Milošević sinoć za Dnevnik HTV-a.

On je podsetio da je Milanović ranije sarađivao sa liderom SDS S Miloradom Pupovcem, kojeg u poslednje vreme kritikuje, te podsetio da je Milanović „ne tako davno“ rekao za Pupovca da je „čovek bez mrlje“, prenosi Hina.

Milošević smatra da je Milanović pogrešio u proceduri predlaganja kandidata za predsednika Vrhovnog suda.

„Kako god bilo, predsednica ili predsednik Vrhovnog suda biće izabrani glasovima većine u Hrvatskom saboru na predlog predsednika koji je ustavni predlagač. Dakle, saradnja je nužna i jedino moguće rešenje“, poručio je Milošević.

Upitan da li se Milanović stavlja u poziciju šefa opozicije, kao što je to rekao premijer Andrej Plenković, Milošević je rekao da je Milanović „definitivno glasniji od opozicije“.

Hrvatska javnost se danima već suočava sa verbalnim „prepucavanjem“ između Zorana Milanovića s jedne i premijera Andreja Plenkovića, HDZ-a i poslanika i lidera SDS S Milorada Pupovca s druge strane.

Sukob je počeo predlogom Milanovića da profesorka Zlata Đurđević bude predsednicaa Vrhovnog suda Hrvatske, čemu su se usprotivili Plenković, HDZ i Pupovac, zbog, kako kažu, nepoštovanja procedure javnog poziva. Đurđević se, naime, nije prijavila na javni poziv za tu poziciju, dok je prethodni javni poziv poništen i raspisan novi.

Stvari su ipak izašle iz okvira rasprave o samoj kandidatkinji Milanovića, pale su teške reči sa obe strane a bez izgleda da će ova polemika skorije prestati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.