U trendu

Milošević: Situacija u NK umerena ka visokom riziku

NIKŠIĆ – U nedelju, 14. marta, u Nikšiću će biti održani lokalni izbori u atmosferi velikih tenzija, budući da je reč o prvim lokalim izborima posle poraza Demokrtske partije socijalista Mila Đukanovića na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine.

Izbori u Nikšiću pođednako su važni stoga i za vlast i za opoziciju tim pre što je reč o drugom najvećem gradu u Crnoj Gori, ali i gradu u kojem je Đukanović rođen.

Državni sekrtetar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i rukovodilac Operativnog tim za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću Rade Milošević ocenio je da je situacija u ovom gradu uoči lokalnih izbora, 14. marta, „umerena ka visokom riziku“.

Pojedincima koji planiraju i ako planiraju nemire poručio je da je policija spremna i da ima „plan B“ i da u ni u jednom scenariju neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti građana.

Političke partije je u tom sislu pozvao na odgovornost i otkrio da su operativnim radom došli do dokaza da se u određenim nikšićkim firmama vršti pritisak na zaposlene za koga da glasaju.

Ti ljudi se, prema njegovim rečima, plaše i nisu spremni da o tome prilože materijalne dokaze, ali je, kazao je, lično slušao audio snimak na kojem ruvodoioci i menadžmenti čitaju spisak zaposlenih na koje bi trebalo izvršiti pritisak.

„Pozivamo sve zaposlene koji osećaju bilo kakav pritisak da se jave anonimno operativnom timu“, rekao je Milošević na konferenciji za novinare, prenele su podgoričke Vijesti.

Prema do sada objavljenim informacijama ni u jednoj kampanji pred izbore nije bilo toliko incidenata koliko ih je proteklih sedmica bilo U Nikšiću.

Kampanja koja se vodi u Nikšiću u vreme pandemije po svemu bi se mogla uporediti sa kamanom uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.