U trendu

Ministarstvo: Lažne izjave Bevande na društvenim mrežama

SARAJEVO – Ministarstvo finansija i trezora, u tehničkom sastavu Saveta ministar BiH, saopštilo je danas da se na društvenim mrežama već nekoliko dana nalaze tekstovi sa izmišljenim izjavama Vjekoslava Bevande koji, navodno, poziva na trgovinu kripto valutama zbog čega je ovaj slučaj prijavljen nadležnim policijskim agencijama.

U dopisima Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obaveštajno-sigurnsnoj agneciji (OSA), zahteva se da se provere linkovi i stranice na kojima se pojavljuju ovi tekstovi.

U tim tekstovima, navodi se, Bevanda poziva građane da upišu lične podatke i brojeve kartica i uplate određene sume novca zbog višestruke zarade.

„S obzirom na to da je već bilo poziva novinara koji proveravaju ove lažne informacije obaveštavamo javnost da je reč o izmišljenim, ali i plaćenim tekstovima zbog čega u Ministarstvu finanasija i trezora BiH očekujemo da će policijske agencije preduzeti sve zakonom predviđene mere u zaštiti građana od prevare, kao i ministra Bevande i institucije koju predstavlja“, navodi se u saopštenju, preneo je sarajevski portal 24sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.