U trendu

Mirović: Izmeštanje crkve kod Bratunca biće danas završeno

BANJALUKA – Radovi u Konjević Polju kod Bratunca u vezi sa izmeštanjem crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja danas će biti završeni i lokacija uređena, izjavio je vlasnik bratunačke firme „Trend“ Danko Mirović, preneli su banjalučki mediji.

Reč je o crkvi koja je bila izgrađena na imovini Fate Orlović, koju je ona bila prinuđena da napuste tokom rata u periodu 1992 – 1995. godine, navode „Nezavisne novine“.

Mirović je rekao da je dobijen blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i da se pristupilo izmeštanju crkve, prenela je RTRS.

„Bez blagoslova niko nije hteo da pristupi radovima. Ovo nije rušenje nego izmeštanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gde će se graditi novi hram korištenjem dela ovog materijala koji je upotrebljiv“, objasnio je Mirović.

Uklanjanje crkve, izgrađene u dvorištu Fate Orlović, u Konjević Polju, kod Bratunca, počelo je rano jutros, potvrdio je Rusmir Karkin, zastupnik porodice Orlović.

Tužbu sa zahtevom za uklanjanje crkve podnela je Fata Orlović, a rok za izvršenje sudske odluke bio je 1. april prošle godine.

Rok nije bio ispoštovan zbog epidemije virusa korona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.