U trendu

Mišel se u Sarajevu sastao sa članovima Predsedništva BiH

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel stigao je danas u poslepodnevnim časovima u službenu posetu Bosnu i Hercegovinu, gde se sastao sa članovima Predsedništva BiH.

Mišela su u zgradi Predsedništva BiH dočekali predsedavajući Šefik Džaferović i srpski član Predsedništva Milorad Dodik, a sastanku prisustvuje i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić zbog operacije koju je imao pre dva dana nije u mogućnosti da prisustvuje sastanku.

Planirano je da se predsednik Evropskog saveta tokom posete BiH sastane sa predstavnicima vladajuće koalicije na državnom nivou, kao i sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić.

Kako je najavljeno iz Brisela, Mišel bi tokom sastanka sa zvaničnicima BiH trebalo da se osvrne na proces širenja Evropske unije na Zapadni Balkan.

Ukazaće i na novi momenat u ovom procesu, koji uključuje i stvaranje Evropske geopolitičke zajednice što, kako je ranije naglasio, ima za cilj produbljivanje operativne saradnje da bi se odgovorilo na zajedničke izazove, mir i stabilnost.

Šef Evropskog saveta će bh. političare pozvati na okončanje krize u kojoj se nalazi država, kao i na prevazilaženje nedostatka poverenja medju zvaničnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.